Romans & Spanning

Virginia Andrews is een internationaal fenomeen. Ook in Nederland en België is zij bekend geworden door haar spannende boeken en er werden tot nu toe ruim een miljoen boeken verkocht. Daarmee mag Virginia Andrews tot de meest succesvolle auteurs worden gerekend.

V.C. Andrews is geboren in 1924 in Portsmouth. Virginia was één van de drie kinderen in dat gezin. Haar vader was zeeman van beroep en opende een ijzer- en verfwinkel toen hij met pensioen ging. Haar kindertijd bracht ze door in Portsmouth en Rochester. Ze had 'geen verschrikkelijke jeugd' gehad. Ze las alles wat los en vast zat en blonk uit in de schilderkunst. Op haar vijftiende won ze een studiebeurs voor een literaire parodie die ze had geschreven. In haar latere tienerjaren viel ze van een trap. Die val, in combinatie met een mislukte orthopedische operatie, leidde er uiteindelijk toe dat ze op latere leeftijd tot een rolstoel was veroordeeld. Andrews schilderde een tijdlang portretten en reclameprojecten, voor ze begon aan wat ze beschreef als 'heimelijke' schrijverij na de dood van haar vader in de tweede helft van de jaren 1960, en de verhuizing van haar familie naar Manchester, Missouri. In 1972, toen ze in Apache Junction, Arizona woonde, begon Andrews al haar tijd aan het schrijven te besteden en voltooide ze haar eerste roman: een science fiction-verhaal getiteld The Gods of the Green Mountain. Zeven jaar later, na negen romans en twintig korte verhalen, verkocht Virginia Andrews Bloemen op zolder.

Het succesverhaal van Virginia Andrews is eenvoudig: al haar boeken werden ongelooflijke bestsellers. Alleen in Amerika werden van haar romans bijna 20 miljoen exemplaren verkocht en ook in Nederland en België was en is het succes enorm. Van Bloemen op zolder, Bloemen in de wind, Als er doornen zijn en Het zaad van gisteren alleen al zijn al ruim 500.000 exemplaren gedrukt. 


Boeken

  • ISBN 9789032514259
    Roxy kan niet wachten om vrij te zijn van haar ouders strakke regels, maar alle vrijheid kent een prijs... Roxy Wilcox is altijd al opstandig en ongehoorzaam geweest, de tegenpool van haar lieve, brave jongere zusje Emmie. Haar vader heeft zestien jaar lang vergeefs geprobeerd haar in het gareel...
  • ISBN 9789032514235
    Emmie is in alles de perfecte dochter, maar stiekem zou ze meer op haar rebelse zus willen lijken…