Kinder- & jeugdboeken

Ieorg Idur

kleureneditie

Roald Dahl

Het boek Ieorg Idur van meesterverteller Roald Dahl is nu in groot formaat leverbaar, met de illustraties van Quentin Blake volledig in kleur!

Vanaf zijn balkon kan meneer Hoppe precies op het balkon van zijn onderbuurvrouw kijken. Al jaren is hij stiekem verliefd op mevrouw Zilver, maar hij is te verlegen om haar aan te spreken. Op een dag hoort hij mevrouw Zilver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppe grijpt zijn kans en verzint voor haar een indrukwekkende toverspreuk. In eerste instantie werkt de truc, maar dan loopt het volledig uit de hand...

Ieorg Idur won in 1991 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en is nog steeds ongekend populair.

Roald Dahl was een held in het bedenken van gruwelijke hoofdpersonen, maar het lukte de tekenaars waarmee hij werkte niet om ze er ook echt griezelig, gemeen of grandioos uit te laten zien. Totdat de schrijver ging samenwerken met Quentin Blake. Ineens klopte alles. De verhalenverteller vond Quentin Blake de beste kinderboekenillustrator ter wereld en zei zelfs: ‘Het zijn eerder nog Quentins tekeningen dan mijn eigen beschrijvingen die figuren als de GVR, Bulstronk, meneer Griezel en de Opperheks tot leven hebben gebracht.’ Dahl en Blake werden beste vrienden en Quentin Blake illustreerde voortaan alle boeken van de schrijver.

€ 18,50 Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk
Ieorg Idur

Ieorg Idur
Website
http://www.roalddahl-boeken.nl
ISBN
9789026137143
Uitvoering
Hardback
Formaat
267 mm x 200 mm x 12 mm
Omvang
96
Verschenen
23-09-2014